Al vijftien jaar treedt Karel Baracs op met zijn indrukwekkende verhaal “Waarom Lijn 8 niet meer rijdt” over Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. 1 mei speelt hij deze voorstelling speciaal voor cursisten van NedLes. 15 jaar geleden zag ik deze voorstelling met mijn kinderen, mijn zus en mijn moeder. En sindsdien denk ik: “Naar deze voorstelling zou ik iedereen, en vooral mijn cursisten, mee naartoe willen nemen.” Het is een heel mooi, ontroerend verhaal en prachtig, eenvoudig maar doeltreffend theater. En omdat het eigenlijk een voorstelling is voor kinderen / jongeren, is het goed te volgen, ook als je Nederlands nog niet zo goed is.

Het is 1943. In Amsterdam is de Jodenvervolging in volle gang. De Joodse familie Appel houdt zich schuil boven een winkel in het hart van de stad. Als de bezetter een razzia houdt, worden de onderduikers ontdekt en afgevoerd naar de Hollandsche Schouwburg. Daar worden de kinderen van de ouders gescheiden in afwachting van deportatie. De twee vriendinnen Hester en Pauline zijn getuige van de vervolgingen. Zij besluiten om in actie te komen. Met gevaar voor eigen leven zien zij kans om Joodse kinderen te bevrijden vanuit de zwaar bewaakte crèche aan de Plantage Middenlaan.

Speciaal voor cursisten, ex-cursisten, docenten en vrienden van NedLes.

Theater Oostblok, Sajetplein 39, 1091 DB Amsterdam
Aanvang: 15.15
Toegangsprijs € 5,- (inclusief consumptiebon)

Je vindt meer informatie over deze voorstelling op de website van De Verhalenman: http://www.verhalenman.nl

De voorstelling is uitverkocht. Je kan alleen nog op de wachtlijst worden geplaatst. Als je dat wil, meld je dan hieronder aan; als er afzeggingen komen ben je van harte welkom.