Een beginnerscursus is geschikt voor iedereen die nog geen Nederlands spreekt, of een klein beetje Nederlands spreekt. In een beginnerscursus werk je toe naar A2-niveau. Dat is het niveau van het inburgeringsexamen. 

Bij NedLes hebben we verschillende cursussen voor beginners. Welke cursus het beste bij je past, hangt af van je wensen en van je tijd. 

Beginners standaard

Al onze cursussen zijn snel en intensief, dus onze standaard beginnerscursus Beginners standaard ook. We verwachten dat je vier keer per week (overdag) of drie keer per week (‘s avonds) naar de lessen komt, je huiswerk maakt en probeert om ook buiten de klas veel te oefenen. Je leert in deze cursus in twaalf weken Nederlands tot A2-niveau.

Beginners snel

Heb je ervaring met het leren van een taal en spreek je Engels, als moedertaal of tweede taal? Dan kun je kiezen voor onze cursus Beginners snel. Dan leer je in acht weken Nederlands tot A2-niveau. 

Beginners voltijd

Heb je tijd om fulltime Nederlands te leren? Dan is onze cursus Beginners voltijd misschien iets voor je. Op een unieke, effectieve manier leer je dan in slechts zes weken Nederlands tot A2-niveau. Deze cursus kun je niet combineren met een baan of met een studie. Je moet zes weken lang minstens 40 uur per week kunnen oefenen en studeren. 

Beginners online

Wil je vanuit huis en op een flexibele manier Nederlands leren? Dan kun je kiezen voor een van onze online cursussen: Absolute beginners online (A0 – A1) of Beginners online (A1 – A2). Je leert in je eigen tempo Nederlands, door de ideale combinatie van zelfstudie, online groepsles en persoonlijke hulp van je docent. 

Beginners plus

Heb je al eens een beginnerscursus gedaan, maar is je kennis weggezakt of wil je extra oefenen? Dan kun je onze cursus Beginners plus volgen. In vier weken herhaal je dan alle stof van een beginnerscursus.   

Twijfel je nog? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake. 

En wat kun je dan, aan het einde van een beginnerscursus bij NedLes?

Je kunt onder andere…

  • … vertellen wie je bent. Je kunt vertellen over je familie, over je hobby’s en over je werk of studie. Je begrijpt wat Nederlanders vertellen over hun familie, hun hobby’s en over hun werk of studie. 
  • … iets bestellen in een café of restaurant. Je kunt praten over je favoriete gerecht en een Nederlands recept voor bijvoorbeeld stamppot of pepernoten begrijpen. 
  • … aan een Nederlander de weg vragen. Je kunt vertellen over je weg naar school, en je kunt uitleggen hoe mensen bij jou thuis kunnen komen. 
  • … op vrijdag aan je vrienden of collega’s vertellen over je plannen voor het weekend. Je kunt voorstellen om op zaterdagavond samen iets te doen. En op maandag kun je vertellen wat je hebt gedaan. 

Na een beginnerscursus kun je je voorbereiden op het Inburgeringsexamen, of doorgaan met een cursus voor halfgevorderden (A2 – B1).